Radvilų troškinys

Radvilų troškinys

 

Kas yra Radvilos jau žino ir didelis ir ir šiek tiek didesnis. Tačiau labai įdomu kokia buvo šių didikų virtuvė. Gal ji niekuo nesiskyrė nuo dabartinės mūsų virtuvės?

Radvilų troškinys - kasdienis didikų patiekalas. Tai istorinis pagal autentišką receptą pagamintas jautienos troškinys. Dažniausiai kyla klausimas, kodėl jautiena? Juk šiandien esame įpratę vartoti visai kitokią mėsą. Tais laikais buvo tikima, kad valgant jautieną būsi stiprus kaip jautis. Būtent jautis asocijavosi su ištverme ir stiprybe. Dar vienas įdomus dalykas, kad didikai XVI a. bulves augino kaip darželio gėles, tad troškinyje jų tikrai nerasite. Bulves tuo laiku puikiausiai atstojo ropės arba kaliaropės, kurios dabartinėje virtuvėje taip pat sutinkamos gana retai. Na o tai, kad patiekalas tikrai priklausė didikų virtuvei, išduoda dar keli ingredientai: žalioji citrina, sausas vynas ir prieskoniai. Ir tai dar ne viskas. Kviečiame Jus paragauti šio neįprasto troškinio ir sužinoti daugiau apie to meto Radvilų virtuvę.

 

Dubingiai, Molėtų r. (Žiūrėti žemėlapyje)
+370 699 32493