Edukacinė programa  „Krosnyje troškinti rauginti kopūstai su kiauliena“

Edukacinė programa „Krosnyje troškinti rauginti kopūstai su kiauliena“

Miškų ir ežerų apsuptyje įkurtoje Etnografinėje sodyboje ragausite ką tik krosnyje iškeptus aukštaitiškus valgius: raugintus kopūstus su kiauliena. Išgirsite pasakojimą apie populiariausius aukštaitiškus patiekalus ir desertus. Taip pat pristatysime kitiems regionams (Žemaitijai, Suvalkijai, Dzūkijai ir Mažajai Lietuvai) būdingus valgius, lyginsime, kuo kiekvienas regionas unikalus.

Edukatorė papasakos, kokios daržovės, prieskoniai, mėsa dažniausiai buvo vartojama kasdienėje lietuvių virtuvėje. Apžvelgs, kokia buvo žmonių mityba skirtingais metų laikais. Edukacijos metu išgirsite apie dažniausiai Kalėdoms ruošiamus patiekalus.

*Papildomai turėsite galimybę patys pasigaminti žagarėlių ir sužinoti jų ruošimo paslaptis.

Iškeptus žagarėlius ragausite užsigerdami miežine aukštaičių kava ar žolelių arbata.

Užsiėmimų trukmė, kaina ir dalyvių skaičius.

Raugintų kopūstų su kiauliena edukacija 2 - 3val.  Dalyvių skaičius – 15 - 30 asmenų.

*Žagarėlių edukacija 2 val. Dalyvių skaičius – 20 - 30 asmenų.

Tel. +370 675 17237, el. p. [email protected]

Gilužio g. 2A, Kulionių k., Molėtų r. (Žiūrėti žemėlapyje)
+37067517237