Edukacinė programa „Krosnyje keptas aukštaitiškas plokštainis (kugelis)“

Edukacinė programa „Krosnyje keptas aukštaitiškas plokštainis (kugelis)“

Miškų ir ežerų apsuptyje įkurtoje Etnografinėje sodyboje ragausite ką tik krosnyje iškeptus aukštaitiškus valgius: bulvių plokštainį su riebiu šoninės ir svogūnų padažu. Išgirsite pasakojimą apie populiariausius aukštaitiškus patiekalus ir desertus. Taip pat pristatysime kitiems regionams (Žemaitijai, Suvalkijai, Dzūkijai ir Mažajai Lietuvai) būdingus valgius, lyginsime, kuo kiekvienas regionas unikalus.

Edukatorė papasakos, kokios daržovės, prieskoniai, mėsa dažniausiai buvo vartojama kasdienėje lietuvių virtuvėje. Apžvelgs, kokia buvo žmonių mityba skirtingais metų laikais. Edukacijos metu išgirsite apie dažniausiai Kalėdoms ruošiamus patiekalus.

*Papildomai turėsite galimybę patys pasigaminti žagarėlių ir sužinoti jų ruošimo paslaptis.

Iškeptus žagarėlius ragausite užsigerdami miežine aukštaičių kava ar žolelių arbata.

Užsiėmimų trukmė, kaina ir dalyvių skaičius.

Plokštainio edukacija 2-3 val.  Dalyvių skaičius – 15 - 30 asmenų.

*Žagarėlių edukacija 2 val. Dalyvių skaičius – 20 - 30 asmenų

Tel. +370 675 17237, el. p. [email protected]

Gilužio g. 2A, Kulionių k., Molėtų r. (Žiūrėti žemėlapyje)
+37067517237